Aktivnosti in pasja šola v Pasjem vibe-u

Individualno svetovanje

Vsak pes in njegov vodnik med seboj ustvarjata svojevrsten odnos. Individualna pasja šola je namenjena poglobljenemu spoznavanju tako vašega psa, kot tudi vas samih. Skupaj bomo prediskutirali vaše želje in cilje o tem, kakšno življenje želite ustvariti v sožitju z vašim psom. Preko vodenega dela bomo skupaj gradili spoštljiv in zaupanja vreden odnos s psom ter spoznavali njegovo naravo. Na srečanjih se posvetim le vam, med posameznimi srečanji pa sem vam na voljo tudi za vsa dodatna vprašanja in pojasnila.

Prednosti individualnega dela so predvsem v prilagodljivosti termina in lokacije naših srečanj. Poglobljeno bomo spoznali vašega psa, opravljali vaje v različnih okoljih in sproti prilagodili vaje glede na napredek in končne cilje. Posvetili se bomo tako vzgoji kot tudi šolanju psa.

Pred samim pričetkom srečanj boste prejeli spletni vprašalnik, ki omogoča dober vpogled v odnos z vašim psom. Na ta način boste deležni personaliziranih nasvetov za prijetnejše sobivanje. Vaši iskreni odgovori namreč ustvarijo dobro sliko o tem, katere aktivnosti je potrebno še naprej ohranjati, v katerih situacijah morate biti še posebej pazljivi in kje je prostor za izboljšavo. Prav tako lahko opozorim na morebitne težave in svetujem, kako jih uspešno preprečiti.

Osnovni tečaj

Po zaključeni Individualni pasji šoli se nam lahko pridružite na skupinskih treningih za mlajše pse v t.i. Osnovnemu tečaju. Naša srečanja so namenjena predvsem življenjsko pomembnim vajam ter socializaciji v družbi drugih psov podobne starosti. Glede na zbrane prijave oblikujemo skupine, ki se ujemajo po starosti in predznanju psov. Skupaj se nato naučimo sodelovati v nekoliko težavnejših okoliščinah – predvsem ob prisotnosti drugih psov in v zahtevnejših okoljih.

Na treningih se postopoma posvetimo:

  • umirjenemu stanju psa (sedenje, ležanje, pozornost na vodnika),
  • hoji na popuščenem povodcu v urbanem okolju, gozdu in na travnikih
  • priklicu psa iz različnih težavnih situacij – med tekom stran od nas, iz igre s psom, ko se pes zavoha, zagleda moteč dejavnik…
  • vajam za boljše zavedanje telesa psa (koordinacija, ravnotežje) in splošno kondicijo
  • treningom v najrazličnejših okoljih (gozd, travniki, urbani parki, živalski vrt, mestno jedro ipd.)…
  • dodatnim vajam glede na želje in potrebe udeležencev
   

Vsebino srečanj deloma ustvarjamo tudi skupaj glede na vaše potrebe in želje. Vse ideje glede treningov so zato vedno dobrodošle in jih vključimo v naš program. Med treningi vadimo skupaj in vsak s svojim psom, spodbujamo drug drugega, delimo svoje poglede, razmišljanja in skupaj rešimo tudi kakšen sprotni problem, ki nastane tekom odraščanja psa. Treningi so torej ponučno in družabno naravnani. Tečaj je primeren za vse vodnike, ki so osvojili osnovno znanje za delo s psom in imajo željo po nadaljevanju treningov v skupini.

Tečaj obsega 12 srečanj po 45-60 min, srečujemo se 1-2x/tedensko v terminu, ki ga uskladimo skupaj s prijavljenimi. S tečajem pričenjamo skozi celo leto. Delo poteka v manjši skupini, ki šteje do največ 6 psov, na treningih pa so dobrodošli vsi člani družine.  

V namen obveščanja in medsebojno povezanost ustvarimo zaprto Viber skupinico, ki nam omogoča še več stika med samimi treningi – za klepet, morebitna vprašanja in deljenje svojih izkušenj.

Po opravljenemu Osnovnemu tečaju se nam lahko pridružite na nadaljnih Skupnih treningih in sprehodih, ki potekajo 1x/tedensko v družbi večjega števila psov.

Skupni treningi in sprehodi

Skupni treningi in sprehodi ne potekajo v obliki klasičnega tečaja. Gre za nekakšno zmes socializacijskih treningov, sprehodov in druženja, ki se jih lahko udeležujete posamično. Namen naših srečanj je kvaliteten trening s psom v družbi ljudi s podobnimi cilji in vidiki o tem, kakšno naj bi bilo  življenje s psom. Vadimo umirjenost ob prisotnosti drugih psov in njihovih vodnikov v pestrih urbanih in ruralnih okoljih.

Poskrbimo za trening hoje na popuščenem povodcu in odpoklicev ter utrjujemo že znane vaje v motečih okoliščinah. Skupaj delimo svoja razmišljanja in rešimo tudi kakšen problem, pasji ali ne pasji. Občasno gremo skupaj na kavo in medtem debatiramo o najrazličnejših temah.

Treningi so torej ponučno in družabno naravnani, zato so nanje vabljeni prav vsi, ki so zaključili Osnovni tečaj in imajo željo po nadaljevanju življenjskih treningov s psom. Edini pogoj je veliko srce in odprt pogled na svet.